یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

سال 88 شبکه تلویزیونی الجزیره، گفتگویی با "محمد حسنین هیکل" ترتیب داده بود تا به ریشه یابی و تحلیل قضایای فتنه بپردازد.

مجری برنامه البته در راستای خط مشی این شبکه قطری که به جانبداری از فتنه گران در آن ایام شهره بود، در چینش سوالات خود سعی می کرد تا اوضاع ایران را بی ثبات نشان دهد و نظام سیاسی آن را در مرحله بسیار حساس و خطرناکی توصیف کند.

وقتی مجری پس از مقدمه چینی ، از شکاف جدی بین نخبگان ایرانی سخن گفت و نظر مخاطب خود را درباره تنش های سیاسی پرسید، هیکل با هوشمندی و پختگی خاصی ، گفت:« در ظاهر رویدادها این درست است ولی پایه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نظام پابرجاست. قم پشت سر رهبر محکم است.مساله اختلافات میان افراد است. نظام انقلاب ایران هنوز استوار و قدرتمند است».

کسانی که حسنین هیکل ، روزنامه نگار و نویسنده مشهور مصری که در زمان مصدق و نیز بحبوحه انقلاب اسلامی به ایران سفر کرده را می شناسند، نیک می دانند که وی به هیچ وجه در تحلیل مباحث سیاسی اهل تعارفات مرسوم و یا حدس و گمان های بی پایه و اساس نیست بلکه با در نظرگرفتن اصل واقع بینی، به تشریح چرایی قضایا پرداخته و تحلیل خود را ارایه می دهد.

هدف این نوشتار البته تجلیل از این فرد نام آشنا در پهنه رسانه نیست بلکه مراد اشاره و تاکید بر واقع نگری و تیزبینی ای است که متاسفانه در بسیاری از تحلیلگران داخلی و حتی سیاسیون ما وجود ندارد یا بسیار کمرنگ است.

این روزها که در آستانه چهارمین سالگرد حماسه بی نظیر 9 دی قرار داریم، نگاهی ژرف گونه به حوادث تلخ و شیرین سال 88 می تواند عبرت آموز باشد.

در این میان بی شک تعمیق در چرایی آن ماجرا و نیز بسترها و زمینه هایی که باعث ظلم وجنایت سران و مرتبطین فتنه علیه نظام اسلامی شد، می تواند چراغ راهی باشد برای آینده تا در پیچیدگی های وادی سیاست و اجتماع ، دیگر بار دچار خسران ها و آفت هایی از جنس فتنه 88 نشویم.

این که مقام معظم رهبری فرمود که 9 دی برای همیشه ماندگار شد، درواقع تفسیر و ترجمانی است از حماسه ای که نماد بصیرت، دشمن شناسی و همچنین مجاهدت آگاهانه ملت بزرگ ایران می باشد.

در این روز به یادماندنی، انبوه مردمی بدون فراخوان به صحنه آمدند تا نشان دهند که نسبت به انقلاب، اسلام و نظام احساس وظیفه وتکلیف می کنند و نمی توانند نسبت به حرمت شکنی ها و گستاخی های بی شرمانه ، ساکت باشند و بی خیال!

این که هیکل در زمانه ای که بسیاری از شبکه های ماهواره ای و تلویزیونی خارج از ایران و متاسفانه برخی روزنامه ها و سایت های داخلی در تحلیل ماجراهای سال 88 از ضعف نظام سیاسی ایران سخن می گفتند ، او از ثبات و قدرتمندی نظام ایران صحبت می کند، بی شک دلیل اصلی اش را پس از عنایات الهی باید در پیوند مستحکم امت با ولایت و بصیرت و غیرت بالای دینی و ملی این مردم جستجو کرد و این سخن همان کلیدواژه آغاز و تداوم حماسه هاست.

واپسین نکته و سخن در این نوشتار را به بیانی راهگشا و درس آموز از سکان دار حکیم و بیدار انقلاب اسلامی اختصاص می دهیم که در توصیف حماسه جاودان بصیرت ایرانی مسلمان فرمودند: «حضور عظیم و خروشان مردمی در 9 دی 88 ، تجلّی بارزی از هویت و ماهیت انقلاب یعنی روح دیانت حاکم بر دل‌های مردم بود...

نهم دی 88، حادثه کوچکی نیست بلکه آن حرکت عظیم و ماندگار مردمی، شبیه حرکت بزرگ ملت در روزهای اول انقلاب است و باید تلاش شود در سالگرد این حماسه، حرف اصلی ملت ایران، یعنی حرکت در سایه دین و تحقق وعده‌های الهی تبیین شود.»

سید محمد مهدی موسوی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha